Двом харків’янам загрожує до 10 років в’язниці за незаконний інтернет-бізнес

Фото: cyberpolice.gov.ua

У Харкові 26-річний і 33-річний місцевий жителі організували незаконний продаж сильнодіючими препаратами в Інтернеті.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, кожен зловмисник в їх спільному незаконному бізнесі виконував свої завдання. Один – створив і адміністрував сайт, на якому продавалися сильнодіючі лікарські засоби та інші медичні препарати. Другий – відправляв медпрепарати через відділення поштових операторів. Гроші від покупців вони отримували на свої банківські рахунки.

Під час обшуків за місцями проживання харків’ян поліцейські вилучили лікарські засоби в кількості більше 6000 упаковок, загальною вартістю понад мільйон гривень. Також були вилучені термінали мобільного зв’язку, платіжні картки, готівкові, комп’ютерна техніка.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 321 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту, збут отруйних або сильнодіючих речовин, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами, або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів). Чоловікам загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Вирішується питання про оголошення їм про підозру і обрання запобіжного заходу.

Викрили зловмисників працівники кіберполіції спільно з співробітниками Основ’янського відділу поліції. Процесуальне керівництво у справі здійснює Харківська місцева прокуратура №5.

Як повідомляв Харків Times, співробітники кіберполіції в Харківській області викрили міжнародну групу хакерів, які запускали в Мережу «вірус» і з його допомогою забирали гроші інших користувачів.